Ervaringen bij bronsgieterij Volkers
Voordat ik bij brongieterij Volkers kwam had ik al wat gieterijen in den lande versleten. Inmiddels heb ik al wat jaren bij achter de rug met minstens 1x in de week 130 km die ik op moet brengen om de gieterij te bezoeken. Waarom zoek ik het niet dichter bij Rotterdam, wat overigens heel goed kan?

Ondanks het vele werk wat de bronsgieterij dag in dag uit heeft, straalt de familie Volkers voor mij grote gastvrijheid en bereidwilligheid uit om klanten tegemoet te komen. Men heeft met de jaren zeer veel ervaring opgedaan om beelden in allerlei hoedanigheid te realiseren. Dit geeft mij als klant wel het vertrouwen dat het met mijn beeld altijd goed komt.

Verder is men gedienstig om, kunstenaars die zelf hun beeld af te werken, een werkplek te geven met gebruik van gereedschappen ook al neem ik het meeste zelf mee.
De bronskosten vind ik zeer schappelijk en beelden worden over het algemeen vrij snel gegoten.
Wat betreft de bereikbaarheid naar Geldermalsen vind ik de A15 ideaal: relatief weinig filevorming.
Naast de werkzaamheden laat men je als klant ook mee genieten van de geneugten des levens. Een dag in de week kun je meegenieten met de bezorgservice voor snacks en op vrijdag voor vis. Thee en koffie worden ook op vaste tijden verschaft.

Bij elkaar genomen wordt de tegenzin om de grote weg op te gaan ruimschoots tegemoetgekomen.

Frank Stoopman
www.frankstoopman.nl